Grupul Requiem

În 2019, având în vedere situația ivită în jurul cimitirului militar din Valea Uzului, pe rețelele de socializare s-a format un grup închis de simpatizanți de etnie maghiară, numit Requiem, și care susține readucerea cimitirului la starea sa inițială. Din acest grup au făcut parte atât personalități publice, cât și reprezentanți ai societății civile. Grupul și-a bazat ținta stabilită pe documente oficiale și pe cercetări.

În data de 30 aprilie 2019, pe pagina de Facebook a Asociației pentru păstrarea tradiției culturii secuiești Székely Virtus a publicat o postare intitulată: Requiem pentru un cimitir – răpirea cimitirului din Valea Uzului

După apariția subversivilor în grupul Requiem, Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita, a părăsit grupul și a inițiat crearea grupului de lucru Uzvölgye, tot pe rețelele de socializare, ca un grup închis, și înregistrarea Asociației Uzvölgye. Scopul a fost de a crea un grup cu oameni care doresc să facă ceva, care nu sunt neîncrezători, și care sunt dispuși să activeze nu doar să formuleze critici.