După medierea între județul Harghita și Bacău au apărut informații false și contradictorii în presă, care conțin elemente neclare și inexacte referitor la hotarele administrative dintre localități – consideră Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. Președintele Borboly a cerut în cadrul ședinței din Făget să fie respectată legea din 1968, granițele stabilite în lege să fie refăcute și respectate de toți.

”Este legal ceea ce cerem, deoarece nicăieri nu este acceptabil ca cineva să-și mărească teritoriul mutând gradul spunând că de azi este proprietatea lui și să facă construcții. Fiecare localitate, fiecare județ trebuie să-și cunoască propriul teritoriu, propriile granițe care au fost stabilite în 1968 prin lege. Această lege trebuie respectată atât de județul Harghita, cât și de –să zicem – județul Teleorman. Noi cerem respectarea legii 2 din 1968.” / a subliniat președintele.

Președintele Consiliului Județean Harghita a mai adăugat că autoritățiile din Sânmartin vor înainta proces pentru terenul de 17,88 hectare, care este de fapt teritoriul intravilan al localității Valea Uzului, care aparține comunei Sânmartin. Totodată mai sunt teritorii în litigiu care aparțin de comunele Ciucsângeorgiu, de Păuleni Ciuc și de Frumoasa.

Miercurea Ciuc, 18 iulie 2019