55 de pelerini s-au rugat pentru pacea ostașilor căzuți, de la Sânmartin până la Dărmănești

În ziua de Sfântul Martin, 11 noiembrie, 55 de pelerini au pornit într-un pelerinaj de comemorare a soldaților căzuți în cele două războaie mondiale, indiferent de naționalitate,  ale căror locuri de comemorare se află între Sânmartin și Dărmănești, la inițiativa părintelui Böjte Csaba.

Scopul organizatorilor este de a sensibiliza opinia publică cu privire la necesitatea unei comemorări pașnice și demne,  și de a elimina din Valea Uzului orice manifestări sau evenimente care nu onorează memoria soldaților care sunt înmormântați acolo.

Pornind de la Sânmartin, pelerinii au depus flori, au aprins lumânări și s-au rugat pentru odihna soldaților căzuți pe Dealul Rugát, la Crucea Husarilor din Aklos, la cimitirul militar din Valea Uzului și, în final, la monumentul de la Coada Lacului.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a declarat că această zi ar trebui să fie continuată, deoarece, dacă politica sau justiția nu pot ajuta, atunci rugăciunea colectivă o poate face. De acea, la o dată oportună tuturor,  încurajează o comemorare pașnică,  comună cu județul Bacău, dedicată eroilor.

” Pacea trebuie adusă înapoi în Valea Uzului. Cinstirea eroilor se face prin rugăciune, aprinzând o lumânare la căpătâiul lor, nu prin alte mijloace.

https://fb.watch/ogl4mhCe6M/

Miercurea Ciuc, 12 noiembrie 2023